Ana Sayfa
Oyunlar

Oyunlar

Tedarik Zinciri Yönetimi:

“tedarik zinciri yönetiminde kamçı etkisi” olarak bilinen, dört katılımcılı bir tedarik zincirinin simülasyonudur. Eğitim etkinliği gruplar halinde hem uygulayıp hem öğrenerek etkileşimli bir biçimde gerçekleştirilmektedir.

El Feneri Montajı Simülasyon Oyunu:

Sınıf ortamında elfeneri setlerinin montajı için üretim ortamı tasarlanarak farklı senaryolalara göre simülasyon oyunları gerçekleştirilmektedir. 

 

Lego Oyunu

Oyun legolar, kutular ve çeşitli kartlar ile oynanmaktadır. Oyunda bir x şirketi Q model bir araç üretmektedir. Aracın sarı ve kırmızı olmak üzere 2 renk, sedan ve Hatchback olmak üzere iki tip seçeneği vardır. Oyun iki iterasyon olarak oynanmatadır. Her iki oyunda da müşteri talebi doğrultusunda oluşturulan hangi renkte ve tipte kaç tane araç üretileceği ve ne zaman teslim edilmesi gerektiğini belirten sipariş planı tablosu mevcuttur. Buna dayanarak oyun ilk olarak kitlesel üretim simüle edilerek oynanır. Oyun sonrasında anahtar performans göstergeleri ve mevcut durum değer akış haritası üzerinden değerlendirmelerde bulunarak ortaya çıkan problemlerin kök nedenleri tartışılmaktadır. Ardından yalın üretimde çekme sistemi simüle edilerek oynanır ve kitlesel üretim arasındaki sonuçlar anahtar performans göstergelerine bakılarak karşılaştırılmaktadır.

Kağıt Uçak Katlama Simülasyon Oyunu

Kağıt uçak katlama oyunu ile itme, çekme, kanban, darboğaz gibi tekniklerin uygulanması ile çalışanların çalışma sisteminde yapılan iyileştirmelerle dengeli ve daha hızlı bir çalışma yapmaları hedeflenmektedir.

 

Ve diğer simülasyon oyunları...