Bu proje ülkemizde ara eleman yetiştirmede çok önemli bir yer tutan Meslekî ve Teknik Eğitim Liselerinde görev yapan mesleki alan öğretmenlerine yönelik yalın üretim eğitimini kapsamaktadır. Projenin amacı mesleki alan öğretmenlerine yalın üretim prensip ve yöntemlerini deneysel öğrenme metotlarını kullanarak simülasyon oyunlarıyla öğretmektir.
Yalın üretim, Japonya'da Toyota Üretim Sisteminden doğan, üretim yönetim anlayışı ve yeni bir üretim paradigmasıdır. Üretime farklı bir felsefeyle yaklaşır; üretime yük getiren ve savurganlığa neden olan israflardan arınmayı ve müşteriye mükemmel değer sunmayı hedefler.
Proje eğitim etkinlikleri iki farklı tarihlerde gerçekleştirilecektir. Eğitimler ücretsiz olup, kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Eğitimler tam gün olup Saat sabah 10.00 ile 17:00 arasında gerçekleştirilecektir.
İlk eğitim etkinliği 21,22,23 ve 25 Haziran 2018 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Bu eğitime yalnızca İstanbul ili sınırlarındaki öğretmenler katılabilecektir. Kontenjan başvuru yapan öğretmenler arasından ön değerlendirme sonucu seçilecek 20 Kişi ile sınırlıdır. Tam gün olarak uygulanan 4 günlük eğitim boyunca öğle yemeği proje desteğiyle karşılanacaktır.
İkinci eğitim etkinliği 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilecektir. Bu eğitime Türkiye genelinden tüm öğretmenler katılabilecektir. Kontenjan başvuru yapan öğretmenler arasından ön değerlendirme sonucu seçilecek 20 Kişi ile sınırlıdır. Tam gün olarak uygulanan 4 günlük eğitimlerde iaşe ve konaklama giderleri proje tarafından karşılanacaktır.
Katılma koşulları: Milli eğitim bakanlığına bağlı Meslekî ve Teknik Eğitim Liselerinde görev yapan mesleki alan öğretmenleri başvurabilir. Özellikle Meslekî ve Teknik Eğitim Liselerindeki Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Gemi Yapımı, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Raylı Sistemler Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Uçak Bakım vb. programlardaki mesleki alan öğretmenleridir.
Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verilecektir.
Ayrıntılı bilgi almak ve ön başvuru yapmak için aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
http://www.yalinegitim.sakarya.edu.tr
İletişim:
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. İbrahim ÇİL
İletişim: Prof. Dr. İbrahim ÇİL, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü M5 Binası Esentepe Kampüsü 54187, Serdivan/SAKARYA
Tel: +90-264-295-5671
icil@sakarya.edu.tr
Milli eğitim bakınlığından okullarımıza resmi duyuru yazısı gönderildi bu yazı ile okul idaresine başvuru yapılabilir. Bu yazıdada belirtildiği gibi eğitime takılacak öğretmenler görevli ve izinli sayılacaktır. Örnek bir resmi yazı aşağıdaki şekilde okullara gönderilmiştir:
Eğitimlerin verildiği hafta seminer haftası olduğu için Sakaryadaki eğitimlere katılmak isteyen öğretmenler için yönetimler tarafından bir sorun olmayacağı ifade edildi.
Konaklama yeri için Adapazarı(sakarya) Öğretmen evi ile anlaşma yapıldı ve kalacak yerlerimiz hazır.
Fabrika ziyareti olarak Toyota Boshoku fabrikasına bir günlük ziyaret gerçekleştirilecek
Eğitimler Sakarya Üniversitesi Serdivan Kampüsünde Endüstri Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirilecektir.
Resmi Yazı Gelmedi diye bilgi aldım. Aslında tüm okullarımıza yazı gitmiş olması gerekiyor. Duyuru ekinde gözden kaçmış olabilir. Gönderilen Resmi yazıyı buradan tekrar yayınlıyorum. Bunu kullanabilirsiniz.